Kategori: Haber

Miras Payının Devredilmesi

Miras hukuku avukatı Ankara ekiplerimizden daha detaylı bilgi alabileceğiniz miras hukuku zümresine göre mirasbırakan ile yakın kan bağına sahip olan kişiler herhangi bir şart koşulmaksızsın mirasçı şeklinde hukuksal tanıma haiz olmaktadırlar. Bunun yanında, bu makale içerisinde bahsetmek istediğimiz diğer bir durumumuz olan, atanmış mirasçılık durumu da söz konusudur. Bu konu açısından ilk önce ilgili yetkililer tarafından miras sözleşmesinin yapılması zorunludur. Sözleşme gereğince, atanmış olan mirasçılar, payları kendi aralarında paylaşabilirler ya da üçüncü bir kişiye devredebilirler. Bu sözleşmenin vakti ise mirasbırakan kişinin ölümü öncesi ya da sonrası olabilmektedir.

Miras Payı Devri Şekli

Miras payı devri şekli, iki farklı başlık altında ayrılabilmektedir. İlk konu, miras payını devralacak olan kişinin mirasçı isimler arasından bir isim olup olmamasına göre farklılıklar göstermesidir. Diğeri ise sözleşmenin vefat öncesinde mi yoksa vefat sonrasında mı yapıldığı kısmıdır. Konu ile ilgili daha detaylı bilgileri sizlere iş hukuku avukatı Ankara uzmanlarımızın da yer aldığı hukuk büromuzda vermek isteriz.

Mercantaş Hukuk Bürosu iletişim adreslerimiz internet sitemizde bulunmaktadır. Danışmaya online bir şekilde ulaşabilirsiniz. Gerekli bilgileri aldıktan sonrasında, uzman ekibimizin iletişim numaralarına da erişmiş olacaksınız. Bu numaralar aracılığı ile birlikte danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Daha detaylı bilgiler alacağınız ceza hukuku avukatı Ankara isimlerimizle birlikte isminizin geçtiği davalara dair ve ne yapmanız gerektiğine dair daha ayrıntılı bilgiler talep edebilirsiniz.

4.9 / 5 ( 9 Değerlendirme )

Son Yazılar

Banyo Örnekleri

Banyo, bir evin en özel mekanlarından bir tanesidir. Tüm günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmak…

12 ay önce

Uygun Fiyata Kaliteli Elektronik Sigara Çeşitleri

Philip Morris International şirketinin dünyanın farklı ülkelerinde geliştirdiği iqos iluma ve diğer modeller, kullanıcılara sunduğu…

1 yıl önce

En Uygun Isı Yalıtım Malzemesi

Evlerin ısı derecelerinin normal düzeyde olabilmesi için, ısı yalıtım yapılması oldukça önemlidir. Bu ısı yalıtım…

1 yıl önce

Hayaller Gerçeğe Dönüyor

Bursa’da sunulan çeşitli imkanları ile sadece belli bir kesime hitap ettiği düşünülen Bursa SPA Otelleri…

1 yıl önce

Yeni Nesil Vize Danışmanlık Hizmetleri

Güvenilir vize danışmanlık hizmetleri verecek bir firma arıyorsanız burada sizleri bekliyoruz. Güvenilir danışmanlarımız, ilgili yaklaşımlarıyla…

2 yıl önce

Bursa Arçelik Mağazaları

Bursa Arçelik mağazaları geniş ürün yelpazesi ve hizmet kalitesi ile beyaz eşya ve elektronik sektörünün öncü…

2 yıl önce