Kategori: Haber

Afganistan’da Neden Savaş Var?

2001 yılına kadar belki de dünyanın pek çok bölgesinden insanın bilmediği bir ülke olan Afganistan, dünyanın seyrinin değiştiği ikiz kule saldırısı sonrasında dünyada ismini duymayan kalmamıştır. İkiz kule saldırılarının faili olan Taliban Lideri Usame Bin Ladin, Afganistan da neden savaş var sorusunun da cevabı aslında. Afganistan hakkında pek bilgisi olmayan binlerce kişi 11 Eylül 2001 tarihinden itibaren bu ülkeyi yeterince tanıdı.

Afganistan’da Kimler Savaşıyor?

Afganistan da neden savaş var sorusunun cevabı, Taliban terör örgütü, ikiz kule saldırıları ve Usame Bin Ladin olarak söylenebilir. Taliban yıllardır Afganistan ile savaş halinde. Ülkede şeriat hükümlerini kendilerine göre uygulamaya çalışan Taliban, 2001 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinde yaptığı ikiz kule saldırıları sonrasında ABD ve Afganistan’la savaş haline girmiştir. Amerika, Taliban terör örgütünü bahane ederek Afganistan’ın birçok bölgesine yerleşmiştir. Burada bulunan kaynaklardan da faydalandığı söylenmektedir.

Afganistan’da Savaş Ne Zaman Başladı?

Afganistan hakkında biraz bilgisi olanlar, bu ülkede haşhaş ve afyon üretiminin maksimum seviyede olduğunu bilir. Bu maddeler hem uyuşturucu olarak, hem de ilaç olarak kullanılabilir. Dünyanın geri kalanına yetecek haşhaş ve afyon üretimi yapılan Afganistan topraklarında, 11 Eylül saldırıları ardından 2002 tarihinde giren Amerikan ve NATO askerleri bulunuyor. Bu kaynaklarında bu güçler tarafından kullanıldığı tahmin edilmektedir. İnsanların okumuşluk oranının oldukça düşük olduğu ülke, şeriat hükümleri ile yönetilmektedir. Yönetim de oldukça pasif bir görüntü çizmektedir her konuda.

4.9 / 5 ( 10 Değerlendirme )

Son Yazılar

Banyo Örnekleri

Banyo, bir evin en özel mekanlarından bir tanesidir. Tüm günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmak…

12 ay önce

Uygun Fiyata Kaliteli Elektronik Sigara Çeşitleri

Philip Morris International şirketinin dünyanın farklı ülkelerinde geliştirdiği iqos iluma ve diğer modeller, kullanıcılara sunduğu…

1 yıl önce

En Uygun Isı Yalıtım Malzemesi

Evlerin ısı derecelerinin normal düzeyde olabilmesi için, ısı yalıtım yapılması oldukça önemlidir. Bu ısı yalıtım…

1 yıl önce

Hayaller Gerçeğe Dönüyor

Bursa’da sunulan çeşitli imkanları ile sadece belli bir kesime hitap ettiği düşünülen Bursa SPA Otelleri…

1 yıl önce

Yeni Nesil Vize Danışmanlık Hizmetleri

Güvenilir vize danışmanlık hizmetleri verecek bir firma arıyorsanız burada sizleri bekliyoruz. Güvenilir danışmanlarımız, ilgili yaklaşımlarıyla…

2 yıl önce

Bursa Arçelik Mağazaları

Bursa Arçelik mağazaları geniş ürün yelpazesi ve hizmet kalitesi ile beyaz eşya ve elektronik sektörünün öncü…

2 yıl önce