Kategori: Ekonomi

Bitcoin’e Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

Üç beş kenara para biriktirdiniz ve değerlendirmek istiyorsunuz. Malum, ülkemizdeki kur dalgalanmaları sebebiyle sürekli olarak paramız eriyor. Gözümüzün önünde enflasyonun bıraktığı bu yıkıcı etkilere şahitlik ediyoruz. Elimizdeki sermaye hasbelkader bir seviyeye ulaştığında hop mehter marşı misali geri sarıyoruz. Bu da tabii ki emeklerimizin boşa gitmiş olmasına sebebiyet veriyor, moral bozuyor.

Günümüzde de paralarını değerlendirmek isteyen kişilerin kulağına bir şekilde bitcoin ve türevleri geliyor. Genel olarak kripto paraların yatırım için ne kadar kazançlı olabileceklerini duyuyorlar. Gerçekten de işin özü öyle görünüyor. Bitcoin mesela Ocak 2021’de 30.000 Dolar bantlarında hareket ederken bugün ikiye katladı!

Geleneksel yatırım araçlarına parasını koymuş olan küçük yatırımcılar da, acaba bitcoin daha mı mantıklı diye düşünmüyor değiller. Bu yükseliş dalgası içerisinde kendilerine de yer bulmak istiyorlar. Kripto para borsası hesapları kuruluyor ve all-in giriliyor! Fakat burada uyarımızı yapmalıyız. Özellikle de Dolar ve türevleri olan geleneksel yatırım enstrümanlarına alışkınsanız, bitcoin biraz baş ağrısı yapabilir.

Elbette ki kazanç sağlama ihtimallerinizi düşündüğümüzde, bu geleneksel yatırım araçlarına kıyasla bitcoin exchange her açıdan çok daha avantajlıdır! Ancak kayıp durumlarında da moralinizi epey bozabilir. Altın aldıktan sonrasında yüzüne bakmaz kenara atarsınız. Dolar için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Ancak bu değerlerin, emtiaların yanında kripto para borsasında yatırım yaptıysanız, düzenli olarak grafik okumalı, teknik analiz ve hatta mümkünse temel analiz yapmalısınız.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Banyo Örnekleri

Banyo, bir evin en özel mekanlarından bir tanesidir. Tüm günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmak…

12 ay önce

Uygun Fiyata Kaliteli Elektronik Sigara Çeşitleri

Philip Morris International şirketinin dünyanın farklı ülkelerinde geliştirdiği iqos iluma ve diğer modeller, kullanıcılara sunduğu…

1 yıl önce

En Uygun Isı Yalıtım Malzemesi

Evlerin ısı derecelerinin normal düzeyde olabilmesi için, ısı yalıtım yapılması oldukça önemlidir. Bu ısı yalıtım…

1 yıl önce

Hayaller Gerçeğe Dönüyor

Bursa’da sunulan çeşitli imkanları ile sadece belli bir kesime hitap ettiği düşünülen Bursa SPA Otelleri…

1 yıl önce

Yeni Nesil Vize Danışmanlık Hizmetleri

Güvenilir vize danışmanlık hizmetleri verecek bir firma arıyorsanız burada sizleri bekliyoruz. Güvenilir danışmanlarımız, ilgili yaklaşımlarıyla…

2 yıl önce

Bursa Arçelik Mağazaları

Bursa Arçelik mağazaları geniş ürün yelpazesi ve hizmet kalitesi ile beyaz eşya ve elektronik sektörünün öncü…

2 yıl önce